Купую вживане авто. Як його зареєструвати?

В Україні завжди існував попит на придбання вживаних транспортних засобів. Але з війною він значно зріс. Через повномасштабне вторгнення рф дедалі більше українців почали відчувати потребу в засобах пересування, а тому через невелику купівельну спроможність дуже часто купують саме автівки, які вже були у використанні. Бо маючи транспортний засіб можна безперешкодно та швидко вивезти сім’ю, домашніх улюбленців, власні речі у безпечне місце.

Від початку 2023 року та до 11 вересня в Україні було перереєстровано понад 1 мільйон транспортних засобів. 

Сервісні центри МВС нагадують алгоритм перереєстрації транспортних засобів, що вже зареєстровані в Україні та  були у використанні. 

Якщо бажаєте продати своє авто, то першим кроком для його перереєстрації на нового власника є отримання талону попереднього запису на послугу. Запис можна здійснити на сайті Головного сервісного центру МВС скориставшись функціоналом Е-ЗАПИС, а також талон можна отримати безпосередньо в терміналі, що розташований в приміщенні сервісного центру МВС.

Для перереєстрації автомобілів, причепів, мотоциклів, мопедів продавцю та покупцю необхідно звернутися до будь-якого зручного для них сервісного центру МВС. 

У продавця мають бути такі документи:

  • паспорт громадянина України;
  • ідентифікаційний код;
  • наявне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

У свою чергу в покупця мають бути наявні: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.

Договір купівлі-продажу в сервісному центрі МВС оформляється безкоштовно. Після перереєстрації транспортного засобу новий власник отримує новий номерний знак і свідоцтво про реєстрацію автомобіля вже на своє ім’я.

Рекомендовані статті

Call Now Button